ParkHotelTáltos

Szilvásvárad

 

szilvasvarad_1.jpgSzilvásvárad község Heves megye Bélapátfalvai kistérségében, a Bükk lábánál, a hegységtől északnyugatra, a tenger szintje felett mintegy 345 méterrel. Nevét a szláv földvárakról kapta.

Elismert üdülőhely. A Szalajka-völgy a Bükki Nemzeti Park része, természetvédelmi terület.

Szilvásvárad igen régi település. A Bükk hegység környékén már a kőkori ember lakott: az Istállós-kői-barlangban az ásatások 35–40 000 éves leleteket hoztak napvilágra.

szilvasvarad_2.jpgHazánk egyik legkedveltebb kirándulóhelye a Szalajka-völgy, ahol a látogatók szabadon élvezhetik a csodás környezetet, a friss, tiszta levegőt, a nyugalmat. A völgyben elénk táruló patakok, vízesések, pisztrángostavak csodás látványt nyújtanak. Az Ősember-barlang, a múzeumok, a vadaspark látogatása elengedhetetlen része kirándulásunknak, akárcsak az erdei kisvasúttal történő utazás.

Szilvásvárad ad otthont a világhírű lipicai ménesnek. A törzsménistálló, a kocsimúzeum, a lovastörténeti kiállítás, a legelő ménes megtekintése mind-mind felejthetetlen élményt nyújt. Itt található hazánk egyetlen református körtemploma, a Bükkbe vezető tanösvény végén magasodó Millenniumi Kilátó, de hely- és őstörténeti kiállítás is várja a településre érkező vendégeket.

szilvasvarad_3.jpgA szabadidős sportok kedvelőit télen hóágyúval, felvonóval, hókezelő géppel rendelkező sípálya várja, de hazánk első kalandparkjában is kihívások sokasága található. Szilvásváradon található Magyarország egyetlen egycsöves bobpályája. Az extrém sportok kedvelői ugyanúgy hódolhatnak szenvedélyüknek, mint aki lovagolni vagy fogatot hajtani érkezik a községbe, vagy csak egy kellemes kerékpártúrát tervez a környéken.

Nevezeteeségek: Szalajka-völgy, Fátyol-vízesés, Istállós-köi-barlang, Kalapat-hegyi kilátó, Őserdő, Erdei múzeum, Szilvásváradi Erdei Vasút, Lovas Múzeum, Lovas Stadion, Orbán-ház, Lipicaiménes, Református kerektemplom, Erdődi-Pallavicini-kastély, Börtönmúzeum.

 

 Bezár

Ich möchte informieren mit Newsletter

Ihr Name:
Ihre E-Mail: