ParkHotelTáltos

Bogács

 

bogacs_1.jpgBogács egy igazi gyöngyszem a Bükk alján, a hegy vidék és az Alföld találkozásánál, Mezőkövesdtől 10, Egertől 18 km-re. Nevét az ószláv bogatu szóból eredeztetik. Jelentése: gazdag.

A természet bőkezüen osztogatta kincseit ezen a vidéken, hiszen a föld mélyéből feltörő 72 C-os gyógyvíz várja a gyógyulni vágyókat. Ezen természeti adottság kihasználásával létesült a termálfürdő, mely medencéivel télen-nyáron közkedvelt hely meghitt, nyugodt környezetben.

bogacs_2.jpgA kénes gyógyvíz hatékonyan elősegíti a reuma, ízületi és mozgássszervi betegségek, légcsőhurut, nőgyógyászati, egyes nyomor-, epe- és májbetegségek, bőrbetegségek gyógyulását, valamint törések utókezelésénél alkalmazható. A gőzölgő melegvíz a leghidegebb napokban is kellemessé teszi a fürdőzést.

bogacs_3.jpgA napsütötte domboldalon termelt kiváló szölök, és a belölük készített tüzes borok évről évre csalogatják ide a pihenni, kikapcsolodni vágyókat. A Bükk-hegység remek kirábduló helyekkel, gyönyörű panorámával várja a turistákat.

Van itt vadászati lehetőség, lehet lovagolni, a Hór-patak felduzzasztásával kialakított két mesterséges tó horgászparadicsom. A Bükki Nemzeti Park közelsége, festői szépsége, a történelmi Eger és a mezőkövesdi matyó népművészet maradandó élményt nyújt a tájat felkereső vendégeknek.

 

 

 

 

 Bezár

Ich möchte informieren mit Newsletter

Ihr Name:
Ihre E-Mail: